Інженерна та комп'ютерна графіка
Кафедра прикладної інженерії та охорони праці
Інженерно-технологічний факультет
Викладач: Прокопенко Е.В.
Анотація:
Мета курсу (інтегральна компетентність) - здатність розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми технічного і технологічного характеру, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов у виробничих умовах підприємств харчової промисловості та у процесі навчання, що передбачає застосування теоретичних основ та методів харчових технологій.
Цілі курсу (програмні компетентності):
- здатність управляти технологічними процесами з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення;
- здатність обирати та експлуатувати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів;
- здатність проектувати нові або модернізувати діючі виробництва (виробничі дільниці).
Програмні результати навчання:
- виявляти творчу ініціативу та підвищувати свій професійний рівень шляхом продовження освіти та самоосвіти;
- уміти застосовувати інформаційні та комунікаційні технології для інформаційного забезпечення професійної діяльності та проведення досліджень прикладного характеру;
- уміти проектувати нові та модернізувати діючі підприємства, цехи, виробничі дільниці із застосуванням систем автоматизованого проектування та програмного забезпечення;
- підвищувати ефективність роботи шляхом поєднання самостійної та командної роботи.
Короткий зміст курсу:
Предмет інженерної та комп’ютерної графіки. Основні поняття та засоби інженерної та комп’ютерної графіки. Графічне оформлення креслень. Засоби та елементи геометричних побудов у кресленні. Метод проекцій. Способи проекціювання. Проекції точки, прямої та площини. Поверхні. Аксономертичні проекції. Вигляди. Перерізи. Рознімні та нерознімні з’єднання деталей. Передачі. Машинобудівні та складальні креслення. Елементи будівельних креслень.