+38 (04744) 3-87-81
Меню
Остання редакція: 26 квітня 2018

Всеукраїнська студентська наукова конференція, приурочена 215-річчю від дня народження О.Д.Нордмана

Всеукраїнська студентська наукова конференція
Всеукраїнська студентська наукова конференція

25 квітня 2018 року відбулося секційне засідання всеукраїнської студентської наукової конференції на кафедрі прикладної інженерії та охорони праці. Кафедра працювала за двома підсекціями: прикладної інженерії та охорони праці.

В роботі підсекції прикладної інженерії взяли участь 38 студентів інженерно-технологічного та лісового і садово-паркового факультетів, а також викладачі кафедри, які є їх науковими керівниками.  Керівник секції – доцент Кепко Олег Ігорович, керівник гуртка – викладач  Головкіна Леся Іванівна, староста гуртка – Слободяник Анна.

Із науковими доповідями виступили 27 студентів.

В доповідях та презентаціях були висвітлені фундаментальні проблеми механіки, історія інженерної думки в галузі теорії машин і механізмів, основні способи випробувань матеріалів. А також розглянуті альтернативні джерела    енергії та сучасні методи утеплення будівель. Студенти також затронули теми застосування комп’ютерної графіки у сучасному світі та оформлення ландшафтних об’єктів за допомогою спеціалізованих програм.  

Доповіді студентів супроводжувались презентацією матеріалу на екрані мультимедійного проектора.

Заслуговують на увагу доповіді студентів Очеретної Анастасії (31-т група), Шишенка Олександра (31-ім група), Лободи Аліни (21-т група), Ковальчука Євгенія (31-ім група), Шейка Олександра (31-ім група),  Підлубного Назара (21-ім група).

Найкращими визнані доповіді:

I місце - студент 21-ім групи Довгополий Костянтин Олександрович за доповідь «Деформація тіла. Сила пружності», керівник  - викладач Журило Світлана Владиславівна.

 

II місце – студентка 31-тз групи Дрозденко Леся Василівна за доповідь «Холодний синтез. Міфи та реальність», керівник - доцент Кепко Олег Ігорович.

 

III місце - студентка 11-т групи Шовенко Карина Віталіївна за доповідь «Сукуленти – модний тренд в ландшафтному дизайні», керівник - викладач Головкіна Леся Іванівна та студент 21-ім групи Ковальчук Євгеній Анатолійович «Зелений тариф в Україні», керівник  - доцент Кепко Олег Ігорович.

 

У роботі підсекції охорони праці взяли участь 26 студентів інженерно-технологічного факультету, факультетів агрономії, менеджменту, плодоовочівництва, екології та захисту рослин, садово-паркового факультету, а також викладачі кафедри. Керівник секції – доцент Березовський Андрій Павлович, керівник гуртка – викладач  Головкіна Леся Іванівна, староста гуртка – Чубирка Іванна.

Із науковими доповідями та повідомленнями виступило 18 студентів.

В доповідях та повідомленнях студентів, на основі огляду літературних джерел та інтернет ресурсів, були висвітленні наступні проблеми: вплив шкідливих чинників на організм людини, пожежний захист, правові та організаційні аспекти охорони праці, тощо. Незважаючи на реферативний характер підготовлених матеріалів, більшість виступів були заслухані з високою зацікавленістю та викликали обговорення.

За найбільш змістовні та актуальні дослідження призові місця розподілені:

І місце – студентки 21-т групи Лобода Аліна Юріївна за доповідь на тему

«Хімічно- небезпечні виробництва» та Волянська Ілона Іванівна  за доповідь на тему «Первинні та стаціонарні засоби пожежогасіння»,  керівник - доцент Прокопенко Едуард васильович.

 

ІІ місце – студентка 21-т групи Пальонко Лілія Русланівна за доповідь на тему «Професійні хвороби і причини їх виникнення», керівник - доцент Прокопенко Едуард Васильович та студент 13-м-ас групи Поліщук Сергій Іванович за доповідь на тему «Пільги та компенсації за роботу в шкідливих і важких умовах праці», керівник - доцент Березовський Андрій Павлович.

 

ІІІ місце – студентка 21-т групи Добровольська Сніжана Віталіївна за доповідь на тему «Безпека праці під час проведення робіт на елеваторі», керівник - доцент Прокопенко Едуард Васильович та студентка 11-с групи Савчук Ірина Олегівна за доповідь на тему «Організація охорони праці в Німеччині: основні засади та сучасний стан», керівник - доцент Трус Олександр Миколайович.