+38 (04744) 3-87-81
Меню
Остання редакція: 23 квітня 2018

СЕМІНАР З ОХОРОНИ ПРАЦІ З НАГОДИ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ

Семінар з охорони праці
Семінар з охорони праці

Відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 р. № 685/2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

Згідно з рекомендаціями Міжнародної організації праці у 2018 році Всесвітній день охорони праці проводиться під девізом - ''Захищене і здорове покоління".

 20 квітня 2018 р. кафедра прикладної інженерії та охорони праці Уманського НУС сумісно з  управлінням Держпраці у Черкаській області, відділу охорони та умов праці управління праці та соціального захисту населенняна м. Умань, відділу Виконавчої дирекції Фонду страхування від нещасних випадків в м. Умань на базі ДП «Уманське лісове господарство» провели семінар з охорони праці із студентами та викладачами факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС.

План проведення заходу.

Час проведення заходу: 10.00 - 14.00

Місце проведення: Уманський національний університет садівництва, ДП «Уманське лісове господарство».

10.00 -10.20 Привітання учасників.

10.20 -11.00 Семінар з охорони праці. - Головний державний інспектор з питань праці управління Держпраці у Черкаській області Горошко Микола Тимофійович, начальник відділу охорони та умов праці управління праці та соціального захисту населення Пустовий Олександр Миколайович, начальник відділення Виконавчої дирекції Фонду страхування від нещасних випадків в м. Умань Дідух Тамара Михайлівна, головний інженер з охорони праці ДП «Уманське лісове господарство» Дубаков Микола Федорович, керівник служби охорони праці Уманського НУС Берегуля Юрій Іванович.

11.00 -12.00 Екскурсія до ДП «Уманське лісове господарство». - Керівник служби охорони праці Уманського НУС Берегуля Юрій Іванович, головний інженер з охорони праці ДП «Уманське лісове господарство» Дубаков Микола Федорович, Зав. відділенням лісництва УНУС Бодаш Володимир Миколайович.

12.00 -13.00 Навчальний урок з безпечного ведення робіт у галузі лісівництва: 1. Підготовка робочого місця вальщика; 2. Валка дерева; 3. Обрубка, обрізка гілля; 4. Розкряжовка хлиста на сортименти; 5. Трильовка готової продукції до місця складування; 6. Стягування завислого дерева ручною лебідкою; 7. Проведення рубки догляду, освітлення мотокущорізами «Секор», «Щіль» тв ін. -  головний державний інспектор з питань праці управління Держпраці у Черкаській області Горошко Микола Тимофійович, начальник відділу охорони та умов праці управління праці та соціального захисту населення Пустовий Олександр Миколайович, головний інженер з охорони праці ДП «Уманське лісове господарство» Дубаков Микола Федорович, Зав. відділенням лісництва УНУС Бодаш Володимир Миколайович..

13.00 -14.00 Питання/відповіді. Загальна дискусія. Підведення підсумків. Ухвалення рекомендацій семінару. Закриття.

В організації семінару брали участь:  Головний державний інспектор з питань праці управління Держпраці у Черкаській області Горошко Микола Тимофійович, керівник служби охорони праці Уманського НУС Берегуля Юрій Іванович, головний інженер з охорони праці ДП «Уманське лісове господарство» Дубаков Микола Федорович, декан факультету лісового та садовопаркового господарства Поліщук Валентин Васильовичзаступники декана факультету лісового та садовопаркового господарства Козаченко Ірина Володимирівна та Іващенко Ірина Євгеніївна, завідувач кафедри прикладної інженерії та охорони праці Березовський Андрій Павлович, доценти кафедри прикладної інженерії та охорони праці Прокопенко Едуард Васильович та Трус Олександр Миколайович.