+38 (04744) 3-87-81
Меню
Остання редакція: 27 квітня 2021

СЕМІНАР З ОХОРОНИ ПРАЦІ ПРИСВЯЧЕНИЙ ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ОХОРОНИ ПРАЦІ

У 2021 році Україна відзначатиме День охорони праці під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР»

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

У 2021 році Міжнародна організація праці у цей день акцентує увагу на важливості зміцнення системи безпеки та здоров’я (далі БЗР), включно зі службами безпеки та охорони здоров’я як на національному рівні, так і на рівні підприємств. Саме тому Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я та спрямований на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз зазначеного заходу у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я».

З метою належного відзначення Дня охорони праці в Україні у 2021 році Держпраця підготувала та надіслала центральним органам виконавчої влади, Міжнародній організації праці в Україні, Фонду соціального страхування України, обласним державним адміністраціям,  спілкам профспілок і роботодавцям на національному рівні План заходів із відзначення Дня охорони праці в Україні у 2021 році.

23 квітня 2021 р. кафедра прикладної інженерії та охорони праці Уманського НУС сумісно з  відділом охорони та умов праці управління праці та соціального захисту населення м. Умань та Уманським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області провели семінар з охорони праці на базі платформи Zoom із студентами та викладачами Уманського НУС.

Семінар з охорони праці відкрили доцент кафедри прикладної інженерії та охорони Прокопенко Едуард  та завідувач кафедри прикладної інженерії та охорони праці Березовський Андрій Павлович, представивши гостей та учасників заходу.

Начальник відділу охорони та умов праці управління праці та соціального захисту населення Олександр Пустовий  продовжив роботу семінару підкресливши важливість охорони праці в підтримці стійких систем безпеки та здоров’я.

Виконуючий обовязки начальника Уманського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Тамара Дідух  доповіла про реалізацію соціальних функцій держави через Фонд соціального страхування України.

В організації семінару брали участь:  завідувач кафедри прикладної інженерії та охорони праці Березовський Андрій Павлович, доценти кафедри прикладної інженерії та охорони праці Прокопенко Едуард Васильович та Трус Олександр Миколайович.