+38 (04744) 3-87-81
Меню
Остання редакція: 13 березня 2020

ПРОФОРІЄНТАЦІЯ У ШКОЛАХ ТАЛЬНІВСЬКОГО ТА АНАНІЇВСЬКОГО РАЙОНУ

Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір подальшого шляху навчання і праці, свого місця в житті. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя.

На початку березня викладачі кафедри прикладної інженерії та охорони праці Головкіна Л.І., Журило С.В., Кепко О.І. провели профорієнтаційну роботу з випускниками шкіл, ліцеїв та гімназій, що розташовані в Тальнівському районі Черкаської області та Ананіївському районі Одеській області.

Випускникам було представлено напрямки та спеціальності, за якими Уманський національний університет садівництва проводить освітню діяльність; переваги навчання у вузі; інфраструктуру студентського містечка. На Дні відкритих дверей були запрошені потенційні абітурієнти.

Крім цього проінформували учнів 10-11 класів про можливості профорієнтаційного тестування на базі центру професійного розвитку та консультування УНУС. Адже тестування допоможе визначити схильності і здібності до різних видів діяльності, визначити професійну сферу, в якій майбутній студент зможе максимально реалізувати свої здібності, таким чином досягти найбільшої ефективності та задоволення від майбутньої професії, мотивувати старшокласника самостійно зробити вибір освіти, розробити стратегію підготовки до вступу у НЗ, досягти взаємо порозуміння між батьками.